Drömmer du också om att bli barn på nytt!

Modelljärnvägen

300 kvadratmeter modelljärnväg

Hos oss började det med ett litet grönt växellok av märket Märklin för 55 år sedan. Det har bara fortsatt. Tågen, vagnarna, husen och spåren blev fler o fler och snart fanns det inte plats i husets källare.

I slutet av 90-talet började arbetet med en 300 kvadratmeter stor modelljärnväg på allvar i en industrilokal i centrala Eslöv. Håkan och Stig Sundberg har lagt ner tusentals timmar på skapelsen.

I en stor sal där symaskinerna en gång sjöng en entonig melodi rasslar numera tågen fram dag som natt. Resultatet av alla timmars arbete har blivit en modelljärnväg som slår besökarna med häpnad.

Det finns cirka 500 meter räls i ett landskap med 660 hus, där den bereste hittar många kända miljöer. Tågen dra sav cirka 250 lok, från 50-talsmodeller till dagens snabbtåg. 600 vagnar, både för persontrafik och godstrafik rullar på spåren.

Vill du kika på fler bilder från järnvägen kan du klicka på bilderna nedan. Klicka sedan på bilden för att gå till nästa. Det finns också en egen sida med massor av detaljbilder.